Docent & Coach

Onderwijs & Coaching

In mijn onderwijscarrière heb ik als coach, docent en onderwijsontwikkelaar gewerkt op zeer uiteenlopende scholen met niveaus variërend van vmbo-basis tot gymnasium, en van mbo tot hbo. Naast mijn onderwijsbevoegdheid heb ik mij verder professioneel ontwikkeld door middel van een Master Engelse Taal & Cultuur.
Niet alleen in Nederland, maar ook in Azië en Midden-Amerika was ik werkzaam. Deze ervaringen leerden me niet alleen omgaan met niveauverschillen, maar ook met culturele verschillen.

Fontys Pulsed in Eindhoven

Pulsed vormt zich door opleidingsoverstijgende opleidingsprofielen, creatieve onderwijsprogramma’s en persoonlijke aanpakken. Het doel: studenten opleiden tot ‘self-directed professionals’. Mijn rol hierbinnen richt zich op de coaching van studenten, het coördineren van de EmbraceTEC minor én het faciliteren bij onderwijsontwikkeling tijdens onderwijsexpedities. 

x11 media en vormgeving in utrecht

X11 is een middelbare school voor VMBO en HAVO in Utrecht. Hier werkte ik van september 2016 tot november 2017. Ik was ingeschakeld om de vakgroep Engels nieuw leven in te blazen. Dit onderving ik o.a. door een creatieve samenwerking te starten met het Centraal Museum & Fotodok. Ook richtte ik een boekenclub op voor zowel leerlingen als docenten. 

Ashram College in alphen a/d rijn

Het Ashram College is een middelbare school voor VMBO, HAVO & VWO. Ik was hier werkzaam van 2013 tot 2015, en was mentor van een eerste- en tweedejaarsklas. Hiernaast ontwikkelde ik nieuwe (lees-)programma’s en begeleidde wekelijks kinderen met gescheiden ouders.

Het nieuwe lyceum in bilthoven

Het Nieuwe Lyceum is een middelbare school voor HAVO en VWO. Ik werkte hier in 2012 als ziektevervanging voor een docent met een burn-out. Ik gaf les aan zowel onderbouw- als bovenbouw VWO en was onderdeel van het VWO-team. 

"His lessons show a wide variety of activities and he gets along really well with his pupils."
ton van gastel
Docent Engels op X11 Media en Vormgeving

Verdere Onderwijservaring

't Hooghe Landt (2016)

Een middelbare school voor VWO met Technasium- en Gymnasiumstroom, en HAVO met Technasiumstroom.
https://hooghelandt.nl/

Via Nova College (2010-11)

Een middelbare school voor VMBO-B tot TL in Leidsche Rijn. Ik liep hier in het derde jaar van mijn studie stage.

Anna van Rijn College (2008-2009)

Een middelbare school voor VMBO, HAVO, Atheneum en TTO. Ik liep hier in het eerste jaar van mijn studie stage.

Internationale Schakelklassen (2011-12)

Heet tegenwoordig Ithaka Internationale School Utrecht. Plek voor kinderen die weinig Nederlands spreken, maar naar een reguliere middelbare school willen. Ik liep hier mijn laatstejaars stage.
https://www.ithaka-isk.info/

Amadeus Lyceum (2009-10)

Een middelbare school voor VBMO-TL, HAVO, VWO & Gymnasium. Ik liep hier in het tweede jaar van mijn studie stage.

Bijles

Op jonge leeftijd gaf ik al Engelse bijles aan vriendjes en vriendinnetjes. Later veranderde dit in een bijbaantje waarin ik leerlingen van mijn oude middelbare school hielp, en nog later gaf ik ook bijles aan huis.