Redacteur

redactie, Nacholing
& e-learnings

In 2017 besloot ik te starten met een Master Literatuur aan de Universiteit Utrecht; een studie met een focus op ethiek, cultuur en filosofie die behandeld werd door het bestuderen van moderne literatuur. Daarnaast lag er een nadruk op het ontwikkelen van eigen teksten en het overbrengen van culturele boodschappen. Ook richtte de studie zich op het werkveld van redactie. Na mijn studie startte ik bij een nascholingsbedrijf om deze opgedane kennis te gebruiken om e-learnings voor het onderwijsveld te ontwikkelen.

"Gert kan met weinig aansturing uit de voeten en levert op de gestelde deadline af. Hij pakt opdrachten snel en goed op, stuurt bij waar nodig en levert een waardevolle bijdrage aan het team."
Niels Cornelissen
Hoofdredacteur Uitgeverij Ten Have

E-WISE Nederland in Utrecht (2019-2021)

In 2019 startte ik bij E-WISE Nederland, een nascholingsbedrijf voor verschillende doelgroepen. In mijn rol als content- en productmanger, een senior functie, was ik verantwoordelijk voor het bedenken, ontwerpen en uitvoeren van online nascholing voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Daarbij werkte ik samen met dé experts uit pedagogische, didactische, organisatorische en onderwijskundige velden. Verder hield ik me bezig met de ontwikkelingen die zich afspelen in de wereld van het onderwijs, werkte ik aan tientallen projecten tegelijkertijd en gaf ik leiding aan redactie-, vormgeving-, en studioteams.

uitgeverij ten Have in Utrecht (2019)

Tijdens mijn studie werkte ik een aantal maanden bij Uitgeverij Ten Have als assistent redacteur. Ten Have is een uitgeverij met het zicht op filosofie en zingeving, en probeert haar ideeën toepasbaar te maken in het dagelijks leven. Ik ondersteunde de hoofdredacteur in de acquisitie van nieuwe boeken, het begeleiden van vertalingen uit het Engels, en ik interviewde een aantal betrokken auteurs. Hiernaast onderhield ik het contact met derde partijen (zetters, printers, etc.), schreef ik meerdere flapteksten, en deed ik onderzoek naar de backlist van de uitgeverij.

Literature today aan de UU (2017-2019)

Deze opleiding (Engelse track) begon ik in 2017 als versterking op mijn bestaande interesse in literatuur, én als aanvulling op mijn lerarenbestaan. Tijdens deze opleiding leerde ik literatuur te plaatsen en begrijpen in de relevante filosofische en antropologische contexten, en ontdekte ik nogmaals de rol die boeken kunnen spelen in de alledaagse aspecten van het leven. De vakken omvatten onder andere Creative Writing, Publishing & The World, the Text, the Critic en vakken rondom gender en posthumanisme.

portfolio

Interview Robert Moor

Hier vind je het interview dat ik deed met New York Times bestseller auteur Robert Moor in Amsterdam.

Flaptekst David Lynch

Hier vind je de flaptekst die ik heb geschreven voor Hoe vang je de grote vis? van David Lynch.

Acquisitie Questlove

Hier vind je het boek van Questlove, Creative Quest, dat ik samen met de hoofdredacteur heb geacquireerd.

Flaptekst Woertman

Hier vind je de flaptekst die ik heb geschreven voor Je bent al mooi van Liesbeth Woertman.

Interview Josha Zwaan

Hier vind je het interview dat ik deed met auteur Josha Zwaan voor het boek Emma wil leven in Zutphen.